Ontwikkelingen rondom Mulderskop en Omstreken

Nieuw Wandelpad door oude Heide Mulderskop?

October 29, 2010
 
Geregeld lopen we over en langs Mulderskop. Laatst viel het ons op dat er een wandelpaadje leek te zijn gemaakt door het oude heidegebied van Mulderskop.

Vanaf de Groesbeekseweg ter hoogte van het deel tussen de twee treinsporen loopt een paadje zuidwaarts langs het wat driehoekige stuk dat zogenaamd 'gedund' zou zijn. Iets verder kun je al snel linksaf slaan om op dit paadje terecht te komen.

Misschien is het me nooit opgevallen, maar gezien de toestand van het paadje lijkt het me een vers pad dat aangelegd is door Staatsbosbeheer om mensen in de gelegenheid te stellen nu ook door dit heidestukje te lopen. Het lijkt zo opnieuw een initiatief van SBB om mensen meer heidelievend te maken.
 

Overal die Rode Doodsstippen - Is er geen Alternatief?

October 29, 2010
Sinds het project Heiderijk ben ik bewuster gaan kijken naar de bomen in de bosgebieden ten zuiden van Nijmegen. Ik weet nog dat ik in de zomer van 2009 langs de bomen van Mulderskop liep en me afvroeg wat al die groene stippen daar op nagenoeg alle bomen deden. Ik heb daar destijds weinig aandacht aan besteed, maar inmiddels is duidelijk wat daar de betekenis van was.

Binnen bosbeheerland wordt de rode stip gebruikt om aan te geven dat deze gekapt mag worden. Dit wordt ook wel het blessen van...
Continue reading...
 

Achtergronden voor deze Blog

October 28, 2010
In oktober 2010 werd bekend gemaakt door de Stuurgroep Heiderijk dat het plan om nog meer bos tussen Nijmegen, Groesbeek en Mook om te vormen naar een heidelandschap voor 5 jaar in de koelkast zou worden gezet. Wel zou er nog gewoon regulier onderhoud plaatsvinden.

De bedoeling van deze blog is het monitoren van Mulderskop en de bossen eromheen. Niet dat de eigenaren (Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Prorail en de Gemeente Nijmegen) niet te vertrouwen zijn, maar vooral om te zien wat er alle...
Continue reading...
 

Zie voor Actuele Mulderskopdates de nieuwe site (per 31 oktober 2010): MULDERSKOPDATE 

Blog Archive

Make a Free Website with Yola.