Het is inmiddels 2013, vier jaar na de introductie van het zogenaamde vaccin tegen baarmoederhalskanker in het rijks vaccinatie programma voor meiden vanaf 12 jaar. Vier jaar geleden ben ik als blogger erg actief in de weer geweest met het verzamelen van kritiek op deze vaccinatie vanuit velerlei bronnen. Toen ik zojuist eens wat googlede op termen rondom de 'meidenprik' zoals deze bijna liefkozend wordt genoemd, viel het me op dat er eigenlijk relatief weinig over is geschreven sinds 2009-2011. 

Op deze pagina een opfriscursus van de kritiek en een analyse van de recente ontwikkelingen. Als immers de kritiek vervaagt, dan krijgt het RIVM vrij spel om haar vaccinatie-offensief steeds succesvoller in te zetten, via bijvoorbeeld het zogenaamde 'mini-magazine' dat 12-jarige meisjes gratis bij de uitnodiging krijgen meegestuurd.

In dat mini-magazine citaten zoals hiernaast van Ellen.

Ik zag overigens dat er in Nijmegen bijvoorbeeld al half maart 2013 volop wordt ingeënt, wat waarschijnlijk aangeeft dat het voor 1 april 2013 in heel Nederland wel weer gebeurd zal zijn, met daarbij de tweede prik half april.
 
Later zal ik dit artikel verder uitwerken. Voorlopig even enkele links uit die goede oude kritische tijd: Maatschappelijke opstand tegen baarmoederhalskankervaccinatie en 2010 promotiecampagne RIVM en de klassieker uit 2008/2009 in even zo klassieke vormgeving: gevaren baarmoederhalskankervaccinatie. Hieronder een video die meerdere malen van youtube is verwijderd, maar gelukkig steeds weer terug is geplaatst (afkomstig uit 2009):

  

 
In augustus 2012 is er ook een uitgebreide kritische youtube-video te zien, gepost vanuit Natural News:

 
 
 
 
Natuurlijk zijn er ook de kritische uitzendingen geweest van Zembla ( Het Omstreden Kankervaccin, 2008) en Tros Radar (2009). Overzichtsartikelen uit de begintijd van de strijd tegen de 'meidenprik' zijn terug te vinden op WantToKnow.nl en Natural News