Waterput - Maatschappijkritisch Onderzoek

Kan het Ebolavirus zich via de Lucht verspreiden?

August 2, 2014

Vandaag las ik een teletekstberichtje over het vervoer van twee Amerikaanse patiënten die met het ebolavirus zijn besmet en die vervoerd zijn naar de Verenigde Staten. In het stukje staat dat de ziekte volgens artsen vrij moeilijk overdraagbaar is.

Toevalligerwijs had ik echter pas ook een artikeltje gelezen op de site 'Natural News' (1) en daarin werd beweerd dat het virus misschien wel eens niet zo moeilijk overdraagbaar is omdat het ook via de lucht zich zou kunnen verspreiden. Er wordt een onderzoek uit Canada aangehaald waarin wordt gesteld dat 1 tot 10 aerosols (zeer kleine vaste deeltjes of vloeibare deeltjes in de lucht) er voor kunnen zorgen dat iemand de infectie oploopt (2).

"INFECTIOUS DOSE: 1 - 10 aerosolized organisms are sufficient to cause infection in humans " (2)

Een ander artikel uit 2012 dat terug te lezen is op de site van de BBC (3) beschrijft een Canadees experiment waarbij geïnfecteerde varkens in een kooi werden gezet naast een andere kooi waarin zich makaken bevonden. De dieren hadden geen lichamelijk contact met elkaar, maar toch raakten sommigen van de makaken binnen acht dagen ook besmet. De onderzoekers vermoedden dat het mogelijk is door de vochtige druppels in de lucht welke door de varkens werd uitgeademd. 

Laten we maar hopen dat dit soort overdracht via aerosols niet ook makkelijk bij mensen mogelijk is. Als dat immers wel mogelijk is, dan is het virus - ondanks wat de artsen uit het teletekst-bericht beweren - besmettelijker dan wellicht momenteel verwacht wordt. Schijnbaar is er nog veel niet bekend over het ebolavirus (4), en is het wachten op een vaccin dat vast met veel tom-tom en angstzaaierij aan de man wordt gebracht.


NOTEN
(1) http://www.naturalnews.com/046276_Ebola_aerosol_transmission_infectious_disease.html
(2) http://www.phac-aspc.gc.ca/lab-bio/res/psds-ftss/ebola-eng.php
(3) 
http://www.bbc.com/news/science-environment-20341423

 

Kun je uitslag krijgen van een te hoge concentratie Fluoride in je tandpasta?

August 1, 2014
Afgelopen vakantie hadden we de tandenpasta van mijn 10-jarige dochter vergeten mee te nemen bij Opa en Oma. Omdat we het natuurlijk belangrijk vinden dat ze goed haar tanden poetst hebben we haar even de tandpasta van haar jongere zusje gegeven. De dag erop waren we het helemaal vergeten en de dag erop ook, waardoor ze meerdere dagen met de tandpasta van haar zusje heeft gepoetst.

Na deze dagen wilden we weer de gewone tandpasta gaan kopen die bij haar leeftijd hoort (5-12 jaar), maar toen be...
Continue reading...
 

Hoe Biologisch is Puur en Eerlijk van Albert Heijn eigenlijk?

February 9, 2014

Sinds de introductie pak ik geregeld 'Puur en Eerlijk'-producten van de Albert Heijn. Sommige producten pak ik soms, als mijn beurs het toelaat, en andere producten pak ik altijd, zoals de halfvolle melk. Ik dacht dat ik hiermee altijd de meest biologische variant nam, waarbij ik grazende koeien voor me zag, die verder alleen biologisch voedsel kregen, en zeker niet - zoals veel dieren in Nederland - genetisch gemanipuleerd veevoeder.

Sinds ik echter omga met een ecologisch bewuste vrouw, is ...
Continue reading...
 

Electronisch visum voor Australië is gratis, terwijl CIBT-visas je er €36,50 voor rekent

June 30, 2013

Laatst werd ik door een in Australië wonende vriendin gevraagd of ik een visum wilde regelen voor een familielid van haar. Ze was niet zo goed in Engels en via de site van Australische overheid (1) zou het mogelijk zijn om een gratis toeristenvisum voor een jaar aan te vragen. Je moest dat dan wel van buiten Australië doen, vandaar dat ze het niet zelf kon doen. 

Ze had niet meteen de goede link opgestuurd waardoor ik eerst even ging kijken bij zogenaamde visum bedrijfjes in Nederland, waar ...
Continue reading...
 

Stilte Rondom HPV-Meidenprik 2013 tegen baarmoederhalskanker gunstig voor RIVM

March 5, 2013

Het is inmiddels 2013, vier jaar na de introductie van het zogenaamde vaccin tegen baarmoederhalskanker in het rijks vaccinatie programma voor meiden vanaf 12 jaar. Vier jaar geleden ben ik als blogger erg actief in de weer geweest met het verzamelen van kritiek op deze vaccinatie vanuit velerlei bronnen. Toen ik zojuist eens wat googlede op termen rondom de 'meidenprik' zoals deze bijna liefkozend wordt genoemd, viel het me op dat er eigenlijk relatief weinig over is geschreven sinds 2009-20...
Continue reading...
 

Haaruitval, ziekte en dood bij hamsters en cavia's door Wifi?

August 17, 2012

Mijn dochter heeft een hamster, zoals veel meisjes een hamster hebben: leuke knuffelbare beestjes die ook nog hanteerbaar zijn. Het laatste half jaar begon het diertje echter te leiden aan haaruitval. Ook werd het hamstertje grauwer en bewoog ze zich steeds moeizamer; ze leek ook wel meer met een krom ruggetje te lopen. Het zag er allemaal erg triest uit.

We zijn ermee naar de dierenarts geweest en die kwam - samen met een fikse rekening - tot de conclusie dat ze niet wisten wat de oorzaak was...
Continue reading...
 

De Zeven Vergissingen rondom het ESM-verdrag door Rudo de Ruiter

April 17, 2012

ESM, zeven fatale vergissingen

Rudo de Ruijter
17 april 2012

Open brief aan de leden van de Tweede Kamer

 

Geacht Kamerlid,

 

Op 22 mei 2012 is de kans groot, dat de Tweede Kamer de democratie de doodsteek geeft, kennelijk zonder het zelf in de gaten te hebben. Daarom vraag ik u persoonlijk van deze brief kennis te willen nemen. Uit stellingnames, publikaties en emails van politici en politieke partijen blijkt, dat er over het ESM-verdrag veel misverstanden bestaan, die fatale gevolgen kunnen hebben...


Continue reading...
 

FBI waarschuwt voor Soevereine Mensen - Een gevaar voor de Samenleving

March 11, 2012

Soms lees je berichten en denk je: "Dat kan toch niet waar zijn?", en schuif je het terzijde. Maar dit keer lijkt het toch wel heel echt te worden. Het blijkt dat de Amerikaanse FBI in september 2011 een waarschuwing heeft gelanceerd op haar website voor een bepaalde categorie burgers die ze 'de soevereine burgers' noemen (1).

Op deze website wordt eerst wat gesproken over opstandige mensen die een kentekenplaat vervalsen, maar dan komen de meer algemene definities naar voren, en daar krijg ik...
Continue reading...
 

ESM, Het Ierse Referendum, de Verzuring en het VSCB verdrag

March 3, 2012

Net googlede ik de woorden 'ESM VERDRAG' en met een glimlach kon ik constateren dat de eerste resultaten afkomstig zijn van blogs die mensen proberen te waarschuwen tegen het fnuikende van dit Eurozone-verdrag. Mede door de hofnar (1) en Ad Broere (2, 3) is er een aanzienlijk aantal blogs ook  in de bres gesprongen om te pogen de ratificatie van dit verdrag door het Nederlandse parlement te verhinderen.

Qua officiële nieuwsberichten blijft het opvallend rustig. In een poging om een beter beel...
Continue reading...
 

Miljoenen of toch vooral vele Miljarden Nederlandse Euro's naar de Europese ESM-bankrekening?

February 24, 2012

Update 27 februari 2012: De landelijke media heeft aandacht besteed aan het ESM-verdrag. In een uitzending van Eén Vandaag komt o.a. Ad Broere aan het woord. Ook heeft de Algemene Rekenkamer zich uitgesproken tegen ratificatie van het verdrag (11). Er zijn zelfs fragmenten getoond van het kritische duitstalige youtube-filmpje (12). Zou dit de politiek wakker schudden en ze ertoe aanzetten deze ongekende machtsoverdracht naar Luxemburg niet te steunen?
 

 
sitestat


INTRODUCTIE
Het ESM-verdrag lijkt stee...
Continue reading...
 

Make a Free Website with Yola.