Waterput - Maatschappijkritisch Onderzoek

Over Waterput

INTRODUCTIE
Ik schrijf en onderzoek graag. Sinds 1998 ben ik schrijvend actief op internet en ik hoop daar nog lang mee door te kunnen gaan. Ik verkies het om dat op een relatief anonieme wijze te doen en gebruik daarvoor de internetnaam 'Waterput'. Hieronder volgen enkele redenen voor deze keuze.

ALGEMENE GOOGLEBAARHEID
Het is inmiddels een realiteit geworden dat voor veel mensen het soms toch verlokkelijk is om 'even op iemand te googlen'. Ik moet bekennen dat ik me daar zelf ook wel eens op betrap. Als ik ervoor zou kiezen om mijn 'maatschappelijke naam' overal te gebruiken dan zou dat ooit tot een uitgebreide google-lijst kunnen leiden. Als je immers eenmaal in de google-archieven zit dan ben je er niet zomaar uit.

Op deze manier zou het wel heel erg makkelijk worden om meteen heel veel te weten te komen over een persoon. Ik vind het geen aantrekkelijk idee dat in principe iedereen (vriend en vijand) meteen zoveel over mij en mijn interesses te weten kan komen. Ik hoef geen open boek te zijn voor iedere willekeurige google-passant.

BEREIKBAARHEID
Tegelijkertijd vind ik het wel wenselijk dat mensen zonder al te veel moeite de auteur van teksten kan aanspreken. Het is immers toch wel prettig als je weet dat de schrijver slechts één mail van je verwijderd is. Op deze manier verschuil je je niet in de anonimiteit, maar waarborg je wel een zekere zelfbescherming. Als mensen me beter zouden willen leren kennen dan kan dat op een meer persoonlijke manier dan eenzijdig via internetartikelen. Onderaan de artikelen staat dan ook altijd óf een mailadres óf een link naar deze tekst.

INHOUD VOORAL VAN BELANG
Een andere factor is dat het mij vooral om de inhoud van de artikelen gaat. Hierbij is de persoon van minder belang. Ik schrijf niet om grote faam te oogsten. Ik wil vooral aandacht vestigen op bepaalde onderwerpen.

BALANS
Voor het internettijdperk moest je nog wat moeite doen om achter informatie te komen over een bepaald persoon. Tegenwoordig google je iemand en zijn leven zou voor je open kunnen liggen. Tegelijkertijd weet je als 'gegooglede' helemaal niets van de persoon die je googlet. Ik vind dat er op dit vlak wat balans dient te zijn tussen de informatie van de googlaar en de gegooglede. Met andere woorden: als iemand van alles wil weten over mij dan wil ik ook wel wat weten over degene die het vraagt.

ALGEMENE INFORMATIE
Wat ik in ieder geval wel kan zeggen is dat ik een mannelijke inwoner van Nijmegen ben die geboren is in de jaren zeventig. De reden voor de internetnaam 'Waterput' is dat ik me wel aangesproken voel tot het idee dat je door dieper te zoeken meer informatie kunt achterhalen: hoe dieper de emmer in de put gaat hoe waardevoller de informatie kan worden. Dit geldt voor mij niet alleen voor de algemene externe wereld, maar net zo goed voor het verkennen van de innerlijke wereld.

Mailcontact

Make a Free Website with Yola.